Enstrüman Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorulara Yanıtlar

Enstrüman çalmak için yetişkinlerde bir yaş sınırlaması yoktur. Çocuklarda ise çocuğun fizyolojisine bağlı olarak değişiklik gösterir. Alt sınır genelde 6 yaş olarak kabul edilir. Bununla birlikte bu yaşlarda olan çocukların, herhangi bir enstrümanı çalmaya başlamadan önce deneme dersine katılmaları ve uygunluk durumunun kontrol edilmesi gerekmektedir.

* Enstrüman çalmak için yetenek şart mı?

Öğrenme süreci açısından elbette ki yetenek önemli bir konudur ancak daha önemli bir konu çalışmanın getirdiği başarıdır. Yani ne kadar yetenekli olursanız olun enstrüman öğrenmenizi sağlayacak en önemli şey düzenli çalışmadır.

* Enstrüman Çalmanın Faydaları Nelerdir?

Enstrüman çalmanın hayatımıza sayısız faydası bulunmaktadır. Yazımızda tamamına yer veremeyecek olsak da iyi ki enstrüman çalıyorum dedirtecek birkaç fayda şu şekildedir:

- Beynin iki lobunu eş zamanlı çalıştırarak, doğrudan zeka gelişimine katkı sağlar.
- Konsantrasyon süresini arttırır.
- Hafızayı geliştirir.
- Çalışma disiplini sağlar.
-Fiziksel koordinasyonu arttırarak, beden üzerinde hakimiyeti arttırır.
- Stresi azaltır ve ruh sağlığını iyileştirir.

* Kursa başladığım zaman enstrüman almam gerekir mi?

Özellikle küçük yaş öğrencilerimizin duygu değişimleri çok sık yaşandığı için hemen bir enstrüman sahibi olmayı önermiyoruz. İlk üç ay kursumuzda bulunan enstrümanlarla çalışmalarını sürdürmelerini tavsiye ediyoruz. Bu esnada seçtikleri enstrümanı çalmak istediklerinden emin olduktan sonra bütçenize uygun bir model almanızı öneriyoruz.

Bilgi Almak İstiyorum

Bize iletişim bilgilerinizi bırakırsanız sizi arayarak bilgilendirebiliriz.