Drama
Okul öncesi dönemde çocukların kendilerini ifade etmelerinin en öncelikli yollarından biri oyun oynamaktır. Bu yüzden drama çalışmalarının çocukların gelişimleri üzerinde çok büyük etkileri vardır. Çocuklar oyun oynarken yaşayarak öğrenirler ve toplum içerisindeki farklı rolleri oyun içerisinde keşfederek topluma uyum sağlamayı öğrenirler. Kendilerini ve sorunlarını drama aracılığıyla doğru şekilde ifade etmeyi öğrenmek bir sorun ile karşılaştıklarında problem çözebilme yeteneklerini geliştirir. Drama çalışmaları esnasında çocuklar tüm bedenlerini ve duygularını aktif bir şekilde kullandıkları için dikkat, algılama ve dinleme becerilerini de etkili biçimde kullanırlar. Yaptıkları doğaçlamalar, tiyatral çalışmalar ile hayal güçlerini geliştirir ve olaylara sanatsal bir açıdan bakmalarını sağlar. Drama çalışmaları çocuğun hayal dünyasıyla şekillenen oyunlarını grup içine taşıyarak onların temelde var olan sosyalleşme ihtiyaçlarını da karşılar. Böylece iletişim-etkileşim gibi önemli sosyal becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Bireysel farklılıklar olmakla beraber uzun süre drama eğitimi alan çocuklarda; yaratıcı ve esnek düşünme becerileri, sözel ve sözel olmayan iletişim becerileri, odaklanma becerileri ve empati kurabilme yetenekleri gelişir. Ayrıca drama dersleri sayesinde çocuklar yeni bir sosyal çevre de edinirler.
Drama kurs öğrencilerimiz yaratıcı drama çalışmalarının yanı sıra dönem sonuna kadar büyük bir heves ve azimle hazırlandıkları tiyatro oyunlarını sahneye taşırlar. Tüm bu çalışmalar çocuklarda başarma duygusuyla beraber özgüven gelişimini büyük ölçüde destekler.
Minisanat'ta drama dersleri hafta içi sanat atölyeleri programı kapsamında Mini ve Midi gruplarında düzenli atölye çalışmaları şeklinde, Maxi, Mini Plus, Midi Plus ve Maxi Plus gruplarında ise haftasonu cumartesi günleri ve/veya hafta içi okul sonrası atölyeleri olarak düzenlenmektedir.